YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Uğur Mumcu´nun öldürülüşünün 19. yıl dönümü

CHP Çorlu İlçe Başkanı: -´´Uğur Mumcu´nun katledilmesiyle başlayan bu hafta, adalet ve demokrasi haftasıdır´´

23 Ocak 2012 09:24 | Trakya Güncel

CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, ''Uğur Mumcu'nun katledilmesiyle başlayan bu hafta, adalet ve demokrasi haftasıdır'' dedi.
Gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 19. yıl dönümü nedeniyle CHP İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorlu Şubesi tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.
ADD Çorlu Şube Başkanı Gökhan Çelik, yaptığı açıklamada, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, halkçı, vatansever herkesin bir araya gelmek zorunda olduğu günlerin yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:
''24 Ocak Salı günü, yıllar öncesinden yazdığı araştırma yazıları ile bizleri aydınlatan Uğur Mumcu'yu anacağız. Uğur Mumcu, Türkiye'nin yetiştirdiği en Atatürkçü, tam bağımsızlık sevdalısı, en Cumhuriyetçi aydınlarımızdan biriydi. Ülkemizin tarihte teröre ve faili meçhul cinayetlere kurban verdiği pek çok aydınımız içerisinde yaptığı araştırmacı gazetecilik mesleği ve yurtseverlik bilincinin yüksek oluşuyla sembolleşen bir değerimizdir.''
CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum da Uğur Mumcu'nun katledildiği 24 Ocak 1993 tarihinden beri her yıl Mumcu'yu andıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Uğur Mumcu'nun katledilmesiyle başlayan bu hafta, adalet ve demokrasi haftasıdır. Bu yıl yine 24 Ocak'ta devrim ve demokrasi şehitlerimizi ADD ile birlikte anacağız. 24 Ocak Salı günü saat 12.30'da, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde CHP Gençlik Kolları'nın oratoryo gösterisi ile etkinliklerimiz devam edecek.''

Bu haber 1848 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...